Lyrische stadsrondleiding in Utrecht
Pedestrial Poetry Tours, voor 6 – 25 personen. Een mooie manier om Utrecht met andere ogen te bezien. Verzamel een clubje, neem contact op, en ik neem je mee langs de contouren van de Zijdebalentuin, dwars door het Werkspoorkwartier of achter Trijn aan! Ik wandel ook ’s avonds.
Een bijzondere rondleiding in Utrecht
Poëtische stadswandelingen / rondleidingen, onder de noemer Pedestrial Poetry. Ik neem je mee op een stadswandeling / stadsrondleiding door Utrecht met toepasselijke voordrachten van mijn gedichten of librettofragmenten. De geschiedenis komt zo op lyrische wijze tot leven.
De tours duren zo´n 1,5 u en zijn geschikt voor groepen tot 25 personen. De kosten bedragen €21,50 per persoon, met een minimum van €150. Dus met een groepje van zeven kan je al bij me terecht.
Keuze uit meerdere tours: een Rondje Zijdebalen, Dwars door het Werkspoorkwartier, of Achter Trijn aan, een operateske stadswandeling in de voetsporen van Trijn van Leemput. Een nieuwe wandeling, door het Máximapark in Leidsche Rijn vanaf Castellum Hoge Woerd, vol Romeins georiënteerd werk, is in voorbereiding en kan al geboekt worden.
Vragen? Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op.
Achter Trijn aan – is mijn meest recente Pedestrial Poetry Tour: een operateske stadswandeling door de Utrechtse binnenstad in de voetsporen van Trijn van Leemput. Onderweg draag ik voor uit mijn libretto van de succesvolle Stadsopera Trijn. Zo bezoeken we haar woonhuis, staan we stil bij het Stadhuis, en rukken we ten slotte op naar ‘dwangburcht Vredeborch‘.
Rondje Zijdebalen – een wandeling door het verleden van de nieuwbouwwijk Zijdebalen: de grote Zijdebalentuin van David van Mollem, de houtfabriek, de stadsbakkerij, zelfs Kytopia (de creatieve broedplaats van Kyteman) komen weer tot leven in mijn gedichten over dit gebied. Wandelgedichten pur sang.
Dwars door het Werkspoorkwartier – op basis van operafragmenten van mijn libretto voor de Werkspooropera keren we terug in de geschiedenis van dit bijzondere stukje Utrecht. Van het wel en wee van de arbeiders, de scholieren van de Dudok van Heelschool, tot aan het sluiten van de poorten.